kuva

Korut

Kanioni-koru koskettaa sielua aidon puun kauneudella. Luonnonmukaiset korut syntyvät käsityönä Jyväskylässä. Muotokieli Kanioni-koruissa nousee syvältä suomalaisesta perinnemaisemasta.

Kestävä hyvinvointi perustuu luontoyhteyteen ja tasapainoon. Kanioni-korut ovat pienten askelten astumista oikeaan suuntaan. Niiden myötä sinulla voi aina olla pieni pala metsän hiljaisuutta mukanasi.

Materiaalit

Perusmateriaalina Kanioni-koruissa on kataja. Tiheäsyinen, sitkeä ja tuoksuva suomalainen puu. Katajan syykuviot muodostavat vaihtelevia karttoja, jotka vaihtelevat okran, siennan ja umbran sävyissä.

Pintakäsittelynä koruissa on pellavaöljyupotus ja mehiläisvaha. Korvakorujen koukut ja tapit lukkoineen ovat ruostumatonta terästä (304 tai 316). Kaikki muut metalliosat ovat puhdasta kuparia.

Kanioni-korut on tehty hukkapuusta. Yhtään puuta ei ole kaadettu tai oksaa katkaistu näiden korujen takia. Korut on tehty käsityönä, joten jokainen koru on hieman erilainen.

Mallit

Kanioni-korut kertovat ihmisestä osana luontoa ja luonnosta osana ihmistä. Ikivanhat symbolit ja luontoaiheet nousevat ajasta ennen teknologiaa, ruuhkia ja kiirettä. Korujen mallit antavat muotoa kaipaukselle tuntea jotain tuosta ajasta omalla iholla.

Sileää katajapintaa koskettaessa voi tuntea tuulahduksen toisesta maailmasta. Siitä samasta hiljaisuuden maailmasta, joka kuuluu rantakaislikon suhinassa.

Tässä on muutamia esimerkkejä korumalleista:

kolmio

Virta – umpikatajaa yhdestä palasta, kuparikiinnike, teräskoukku (304)

soikio

Helmi – umpikatajaa yhdestä palasta, kuparikiinnike, teräskoukku (316)

tassu

Tassu – umpikatajaa yhdestä palasta, kuparikiinnike, teräskoukku (316)

rengas

Rengas – umpikatajaa yhdestä palasta, kuparikiinnike, teräskoukku (304)

rengas

Nappi – umpikatajaa yhdestä palasta, terästappi (304), teräsperuke (304)

rengas

Salmiakki – umpikatajaa yhdestä palasta, kuparikiinnike, teräskoukku (316)

rengas

Tuli ja vesi – umpikatajaa yhdestä palasta, kaulanauhana vahattu puuvillanyöri

Lisää kuvia koruista on Kanioni Art -sivulla.

Saatavuus

Tällä hetkellä Kanioni-koruja saa näyttelyistä ja suoraan verstaalta Jyväskylän Mustalammelta. Ota yhteyttä, niin sovitaan tapaaminen.