Kimpale > purkki
> Mustikkapiirakka
Mustikkapiirakka
Taikina
- 2 munaa
- 1½ dl sokeria
- 1 tl vanilliinisokeria
- 75 g sulatettua rasvaa
- 1½ dl maitoa
- 2 tl leivinjauhetta
- 3 dl vehnäjauhoja
Täyte
- 4 dl mustikoita (ei jäisinä)
Valmistus
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi (vaikka Tuppemyllyllä...).
- Lisää vanilliinisokeri ja mikrossa sulatettu rasva.
- Sekoita leivinjauhe jauhoihin eri kulhossa.
- Lisää maitoa vuorotellen jauho-leivinjauheseoksen kanssa.
- Kaada taikina voideltuun jauhotettuun 27 cm leveään pyöreään uunivuokaan.
- Ripottele pinnalle mustikat tasaiseksi kerrokseksi.
- Paista uunin alatasossa 200oC lämmössä n. 35 min.
- Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.
muokattu viimeksi 15/5 2009