Kimpale



Kimpale > purkki > Omenapiirakka

Omenapiirakka

Taikina

Täyte

Valmistus

  1. Leikkaa kuoritut omenat pieniksi kuutioiksi. Kiehauta ne sokerilla maustetussa vedessä puolipehmeiksi. Sekoita pari ruokalusikallista vettä perunajauhoihin ja suurusta omenaseos sillä. Anna jäähtyä.
  2. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään, ja ripottele ne taikinapohjaan.
  3. Ota taikinasta viidesosa erilleen pintakoristelua varten. Tasoittele muu osa taikinasta jauhotetuin sormin voidellun uunivuoan pohjalle ja reunoille.
  4. Levitä omenaseos taikinapohjalle. Pyörittele lopusta taikinasta koristeraitoja omenaseoksen päälle.
  5. Paista uunin alatasossa 200oC lämmössä n. 30 min.
  6. Laita piirakka kauniisti tarjolle ja nautiskele hyvässä seurassa.
muokattu viimeksi 15/4 2014