Omenapiirakka
Taikina
- 150 g margariinia
- ¾ dl sokeria
- 2 munaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 5 isoa omenaa
- 1½ dl vettä
- ½ dl sokeria
- 1 rkl perunajauhoja
- 2 rkl vettä (perunajauhoihin)
Valmistus
- Leikkaa kuoritut omenat pieniksi kuutioiksi. Kiehauta ne sokerilla maustetussa vedessä puolipehmeiksi. Sekoita pari ruokalusikallista vettä perunajauhoihin ja suurusta omenaseos sillä. Anna jäähtyä.
- Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään, ja ripottele ne taikinapohjaan.
- Ota taikinasta viidesosa erilleen pintakoristelua varten. Tasoittele muu osa taikinasta jauhotetuin sormin voidellun uunivuoan pohjalle ja reunoille.
- Levitä omenaseos taikinapohjalle. Pyörittele lopusta taikinasta koristeraitoja omenaseoksen päälle.
- Paista uunin alatasossa 200oC lämmössä n. 30 min.
- Laita piirakka kauniisti tarjolle ja nautiskele hyvässä seurassa.
muokattu viimeksi 15/4 2014