Kimpale > purkki
> Kiinalaista possua
Kiinalaista possua ja vihanneksia keitetyn riisin kanssa
Possuainekset
- 400 g maustamatonta porsaanlihaa kapeina suikaleina
- reilu loraus soijakastiketta
- 1 kananmuna
- 1 rkl sokeria
- mustapippurirouhetta, paprikajauhetta, chilirouhetta
- reilusti inkiväärijauhetta
- 1 rkl perunajauhoja
- 2 rkl vettä
Vihannesainekset
- 2 sipulia
- 2 porkkanaa
- pari haaraa varsiselleriä
- 6 lehteä kiinankaalia
- ½ kurkkua tai kesäkurpitsaa
- 1 punainen paprika
- reilu loraus soijakastiketta
- 4 kynttä valkosipulia murskattuna
- 3 rkl viinietikkaa (tai ylijäänyttä valkoviiniä)
Riisi
- puuroutuvaa riisiä 1 dl per nenä
- vettä riisin keittoon 2 dl per nenä
Valmistus
- Sekoita kulhossa possuainekset ja jätä odottamaan.
- Paloittele vihannekset kapeiksi suikaleiksi.
- Riisi: Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Lisää riisi (ja ripaus suolaa). Riisi kypsyy vartin kiehumisella.
- Vihannekset: Kuumenna paistinpannussa loraus öljyä. Lisää varsisellerit, porkkanat ja sipulit ja paista pari minuuttia. Lisää loput vihannesainekset ja paista viitisen minuuttia koko ajan sekoitellen. Siirrä ainekset lopuksi kattilaan kannen alle pysymään kuumana.
- Possu: Pyyhkäise pannu puhtaaksi ja kuumenna siinä taas loraus öljyä. Paista possuainekset kuumalla pannulla nopeasti kypsäksi koko ajan sekoitellen.
- Sekoita pannussa possuainekset ja vihannesainekset. Tarjoa saman tien riisin kanssa.
muokattu viimeksi 11/5 2014